dilluns, 27 de novembre del 2017

Hola món! aquest és el quart curs que existim!


Neix un canal per compartir totes aquelles inquietuds literàries, culturals i creatives que em ronden pel cap, que no són pas poques. M'agraden moltes coses i intento viure-les intensament i entregar'm-hi de tot cor. Penso que les coses s'han de fer amb el cor i amb passió per fer-les ben fetes.

Fa 4 anys vam iniciar un projecte molt ambiciós en un poblet que no arriba als 5000 habitants però viable pel que fa a ganes de fer-lo i a les ganes d'assolir-ho amb el major èxit possible. Es tracta del LECXIT Martorelles, ubicat des del primer dia a l'Escola Les Pruneres, un espai creatiu, envoltat de natura i dinamitzador que ensenya a molts infants del poble a ser una mica més lliures i a poder-se desenvolupar en la complicada societat d'avui en dia.

Doncs això, aquest el quart curs que ens entreguem en cos i ànima mestres i voluntaris perquè el LECXIT sigui un èxit rotund de plaer i lectura alhora. Aqquest any ja som 6 parelles però les consultes de possibles nous voluntaris no paren i anem creixent dia a dia. El primer dia els voluntaris van preparar una preciosa dedicatòria a tots aquells infants que formarien part d'aquest gran projecte. Comptem amb voluntaris que ja participen per quart anys i d'altres que tot just s'incoporen, ens encanta ampliar les propostes a través de la veu i l'opinió dels nostres voluntaris.

Primer dia, reflexionem sobre el què esperem del LECXIT Martorelles 2017/2018.

El segon dia del LECXIT també va ser molt bonic i especial. Vam conèixer-nos voluntaris vers infants, tots teníem moltes ganes d'explicar-nos coses, gairebé no tenim prou temps per explicar-les totes. Alguns de seguida van dir que per ells la lectura és aborrida malgrat les mestres s'encarreguin que cada dia llegeixen 30 minuts un cop arriben a classe. Poc a poc vam descobrir que als llibres si amaguen molts i moltes personatges, aventures i històries que ens poden treure el son. Però tot això anirem descobrint dijous a dijous. Va ser molt divertit que tots els infants van dir que el seu voluntari era un que no era, perquè així en tenen més d'un, simbòlicament esclar. Però quina alegria quan tothom va saber qui li havia tocat!!

Els infants també teníen ganes de dir-hi la seva.

La nostra voluntària més veterana ens va explicar les ganes que té de seguir participant en aquest projecte.

Heu vist que contents que estàvem?


El tercer dia teníem unes ganes terribles de llegir cadascú amb la seva parella. Quan vaig arribar tots llegien en un raconet de la biblioteca de l'escola. Em va semblar magnífic! Admireu que concentrats estaven. Em va encantar!! Sobretot quan vaig començar a veure ja comencaven a omplir les llibretes del LECXIT per tal de valorar el llibre que estan llegint i com s'ho passen al LECXIT. Tenim unes personetes que valen tot allò que mai podrem pagar, tant sols gaudir i observar.




Aquest dijous més i millor!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada