dilluns, 4 de desembre del 2017

Obrir caixetes per obrir històries

Avui obro una nova caixeta d'aquest blog que tinc tantes ganes de compartir a cadascú de vosaltres. Cada dia al LECXIT és millor, dijous vam començar el calendari d'advent ja que hem començat el mes de desembre. Però no es tracta d'un calendari d'advent més, és literari i a cada caixeta s'hi amaga un personatge literari de la literatura infantil i juvenil (LIJ). 

Calendari d'advent literari

Aprofitant la visita que ens va fer Vallès Visió va gravar com obriem les caixetes i cadascún dels infants obria les pistes dels personatges literaris. Amb més o menys ajuda van encertar totes les preguntes del calendari i fins i tot van trobar un dels llibres al prestatges, per exemple un còmic del Lucky Luke que tots coneixen.

Les parelles llegeixen molt atentes.

La Carme explica la seva expriència com a voluntària.


A vegades trobem les paraules adequades en el moment adequat i també trobem els llibres quan ens calen. Us recomano de tot cor "El diario de kas cajas de fósforos" (Paul Fleischman, 2013) que explica la quantitat d'històries que s'amaguen darrrera els objectes que són protagonistes de la nostra vida. Saber escriure un diari per tal de deixar constància de la nostra história és un petit gran plaer que hem de gaudir-lo. Així que passi el que us passi, guardeu-ho en una caixeta i expliqueu-ho en un paper de diari.




Fins el dijous 14 de desembre!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada